Foto-expositie

Foto-expositie We Are Here – Leven in de schaduw

Persfoto Credits Ingrid de Groot

Foto-expositie We Are Here – Leven in de schaduw
2 t/m 31 maart 2016 in de Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam
Door Brechtje Keulen en Ingrid de Groot

Vluchtelingengroep We Are Here trekt al bijna 3,5 jaar door Amsterdam, van tentenkamp naar gekraakte kerk en leegstaande kantoorpanden. De groep protesteert tegen een gat in het Nederlandse asielbeleid, waar deze mensen de dupe van zijn: zij mogen niet in Nederland blijven, maar willen of kunnen (om uiteenlopende redenen) ook niet weg. Zij leven op straat, in de illegaliteit, en willen met dit protest laten zien dat ook zij bij de stad horen: Wij Zijn Hier, We Are Here.

Fotojournalist Ingrid de Groot en journalist Brechtje Keulen hebben We Are Here de afgelopen jaren gevolgd in de strijd tegen dit ‘asielgat’ en in de zoektocht naar een veilige plek om te leven. Van Vluchtkerk tot Vluchttoren, van demonstratie tot dagelijks leven, van persoonlijk vluchtverhaal tot de helpende hand van de vrijwilliger: Leven in de schaduw geeft een krachtig beeld van het leven van een groep uitgeprocedeerde vluchtelingen in Amsterdam. 

Facebookpagina
2 t/m 31 maart 2016
Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam
Fotogalerij
Toegang gratis

Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en donateurs. Met dank aan de Openbare Bibliotheek Amsterdam.